Ο κοινωνικός αντίκτυπος του καινοτόμου παραγωγικού μοντέλου της Αστικής Πτηνοτροφίας σε αστούς καταναλωτές έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των  μέσων μαζικής ενημέρωσης, τηλεοπτικών και ψηφιακών. Νοικοκυριά της υπαίθρου που εφαρμόζουν την χωρική πτηνοτροφία εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ομάδας κοινωνικής δικτύωσης ΧΩΡΙΚΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,ΠΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΖΩΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ στο Facebook. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Cover_EL_FB

ΧΩΡΙΚΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΠΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΖΩΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.Διαχειριζόμαστε αυτή την  ιδιωτική ομάδα στο Facebook στην οποία δημοσιεύονται θέματα που αφορούν την αειφορική χωρική πτηνοτροφία και καταναλωτές που καταναλώνουν προϊόντα προερχόμενα απο νοικοκυριά της υπαίθρου.Εδώ όλα υποστηρίζονται απο βιβλιογραφικές αναφορές επιστημόνων ερευνητών,καταρρίπτονται στερεότυπα βασιζόμενα σε παραπληροφόρηση  και τα άτομα που θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να έχουν προφίλ χρήστη με ονοματεπώνυμο.

Είμαστε εδώ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΑΠΕΜΠΕ2

Αστικοί πτηνοτρόφοι εν μέσω καραντίνας– Άρθρο  απο το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την Αστική Πτηνοτροφία κατά την περίοδο καραντίνας του πρώτου κύμματος  λόγω COVID-19 που πέρασε η χώρα μας.Τηρώντας το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», η εξ αποστάσεως προβολές της εκτροφής έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην θετική ψυχολογία των αστικών πτηνοτρόφων και των οικογενειών τους όπως παραδέχτηκαν οι ίδιοι.

possible-logo

Μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο IT’S POSSIBLE και τον κ. Γιαννη Μπελεγρίνη για το πως ξεκίνησε η Αστική Πτηνοτροφία ώς ιδέα, πως μετασχηματίστηκε σε start up και ποια προβλήματα  αντιμετωπίστηκαν απο τον σχεδιασμό ώς την υλοποίηση και την εξέλιξη της μέχρι και την περίοδο που παραχωρήθηκε η συνέντευξη.

Agroweek_Urban_Poultry

Η εκπομπη ΑΓΡΟWEEK και ο δημοσιογράφος  Τάσος Κωτσόπουλος με την δημοσιογραφική ομάδα του επισκέφτηκαν το αγρόκτημα της Αστική Πτηνοτροφίας λίγο καιρό μετά αφότου το Πρόγραμμα ξεκίνησε την πτηνοτροφική του δραστηριότητα. Κατέγραψαν και πρόβαλλαν απο την εκπομπή τους την καθημερινότητα στην εκτροφή καθώς και τις απόψεις των αστικών πτηνοτρόφων καταναλωτών.

epixeirhmata(genikh)1021

Η δημοσιογράφος Ελένη Καμπάκη απο την ΕΡΤ3 και την εκπομπή ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ του δημοσιογράφου Χρήστου Παγώνη επισκέφτηκαν το αγρόκτημα της Αστικής Πτηνοτροφίας όπου πραγματοποιείται για πρώτη φορά πανευρωπαϊκά το Πρόγραμμα Αστικής Πτηνοτροφίας.Συμμετέχει και η αν.καθηγήτρια Αγροτικής Κοινωνιολογίας κ.Μαρία Παρταλίδου.

ΑΠΕ_ΜΠΕ_2

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Ν.ΤΣΑΚΑΛΟΣ: ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ. Μια συνέντευξη του Ν.Τσάκαλου, ιδρυτή της Αστικής Πτηνοτροφίας στην Έλενα Αλεξιάδου δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ με θέμα τους διατροφικά συνειδητοποιημένους καταναλωτές και τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις.

zougla

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΟΤΕΤΣΙΑ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ, ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ: Μια διαφορετική προσέγγιση  για την Αστική Πτηνοτροφία απο την zougla.gr.