Η ΑστικήΠτηνοτροφία είναι το πρώτο παραγωγικό μοντέλο αστικής γεωργίας με αντικείμενο την πτηνοτροφία στην Ευρώπη.

Δραστηριοποιείται εμπορικά με την παραγωγή πτηνοτροφικών προϊόντων που παράγονται με την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων εναλλακτικών μεθόδων, παρέχει κοινωνική μάθηση με  διαδικτυακά σεμινάρια και e-books ενώ δίνει την άμεση λύση σε εκτροφείς χωρικής πτηνοτροφίας σε θέματα που χρειάζονται πτηνίατρο παρέχοντας την υπηρεσία Vet on line.


Αειφορικη Χωρικη Πτηνοτροφια

Τα πτηνοτροφικά προϊόντα που παράγονται απο νοικοκυριά της υπαίθρου έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών.Ωστόσο, είναι ποιοτικά ανώτερα και ασφαλή ΜΟΝΟ όταν παράγονται εφαρμόζοντας νομοθεσία και επιστήμη ζωικής παραγωγής και όταν τηρείται η νομοθεσία περί ασφάλειας τροφίμων.Αυτό κάνουμε στην Αστική Πτηνοτροφία, εφαρμόζοντας χωρική τπηνοτροφία σε μεγαλύτερη κλίμακα αξιοποιώντας εμπορικά ερευνητικά αποτελέσματα εναλλακτικής πτηνοτροφίας.Περισσότερα.. .

ΕΞ ΑΑΠΟΣΤΑΑΣΕΩΣ ΠΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Αρκετά συχνά ερασιτέχνες και επαγγελματίες εκτροφείς πουλερικών  είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν ζητήματα που επηρεάζουν τις αποδόσεις της εκτροφής τους όπως ασθένειες  ή μείωση απόδοσης. Ακόμη και αν βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές η υπηρεσία Vet on line και ο εξειδικευμένος κτηνίατρος συνεργάτης μας δίνει την λύση.Περισσότερα..

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ_ΚΟΙΝΩΝΙΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

Με την εσωτερική μετακίνηση πληθυσμών απο την πόλη στην ύπαιθρο, όλο και περισσότερα νοικοκυριά της υπαίθρου (τέως αστοί) ενδιαφέρονται για αυτάρκεια και επιλέγουν να εφαρμόσουν χωρική πτηνοτροφία. Τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι της υπαίθρου όσο και οι εσωτερικοί μετανάστες χαρακτηρίζονται απο την έλλειψη βασικών γνώσεων ζωικής παραγωγής με αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων κατώτερης ποιότητας, ύπαρξη ασθενειών, θνησιμότητα κ.α.Το Πρόγραμμα προσφέρει  κοινωνική μάθηση  εξ αποστάσεως με θεματολογία της εναλλακτικής χωρικής πτηνοτροφίας με webinars και e-books.Περισσότερα..

Innovation_Research

 Ο καινοτόμος χαρακτήρας της Αστικής Πτηνοτροφίας, το είδος, ο τύπος και η στρατηγική καινοτομίας  προσδιορίζονται απο το εγχειρίδιο Καινοτομίας του Όσλο (Oslo Manual). Η έρευνα μας έχει εφαρμοστεί σε περισσότερα απο 6.000 ορνίθια διάφορων ηλικιών, παραγωγικής κατεύθυνσης και κατηγορίας ανάπτυξης, με διαφορετικά αποτελέσματα και προσαρμογή ανα εποχή. Περισσότερα..


ΔΡΑΣΕΙΣy

Λόγω του καινοτόμου χαρακτήρα της, η Αστική Πτηνοτροφία διοργανώνει ή συμμετέχει σε μια σειρά απο δράσεις και εκδηλώσεις όπως διεθνείς διαγωνισμοί χρηματοδότησης, συνέδρια και  εκθέσεις με αντικείμενο την καινοτόμο επιχειρηματικότητα ή την ζωική παραγωγή. Περισσότερα..

Social Impact

Η αλληλεπίδραση  μέσα απο τα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  και η ενημέρωση απο τον  ψηφιακό τύπο είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας του σύγχρονου έλληνα.Για την Αστική Πτηνοτροφία εχουν δημοσιευτεί άρθρα, έχουν προβληθεί τηλεοπτικές εκπομπές  ενώ στο Facebook διαχειριζόμαστε  ομάδα με θεματική ενότητα την εναλλακτική χωρική πτηνοτροφία και προβάλλλουμε ζητήματα που αντιμετωπιζουν οι εκτροφεις πουλερικών. Περισσότερα..